Новини

У Вінниці пройшло засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

25 жовтня 2023, 09:53

Учасники Конгресу обговорили низку питань щодо подальшого розвитку громад Вінницького регіону у сферах освіти, економіки, реабілітації, цифрової трансформації, підготовки до опалювального періоду та надання адміністративних послуг.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, зустріч розпочали зі звернення заступника керівника Офісу Президента Олексія Кулеби. 

"Для нас дуже важливо, щоб було єднання, щоб були присутні всі суб’єкти прийняття рішень у Вінницькій області: територіальні громади, регіональна влада і центральний орган виконавчої влади. Єдність забезпечить нам певну довіру, а довіра забезпечить той діалог, який ми маємо вести під час такої ситуації, яка склалась в країні. Ми воюємо вже понад 600 днів з російською країною-терористом. Тому щодня необхідно думати, яким чином вирішувати не тільки нагальні потреби Вінниччини, а й що ми можемо зробити для того, аби перемога прийшла якомога скоріше", - зазначив Олексій Кулеба.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов наголосив, що з початком повномасштабної агресії російської федерації представники всіх територіальних громад згуртувались задля спільного подолання викликів війни.

"Важливо те, що сьогодні члени всіх територіальних громад об’єднались і з початку повномасштабного вторгнення продемонстрували неймовірну згуртованість перед викликами та тією трагічною ситуацією, яка склалася в Україні після повномасштабного вторгнення рашистів на нашу землю", - зазначив очільник громади.

Також він додав, що економічна ситуація у Вінницькій громаді є стабільною. Зокрема, розповів, що за час російської агресії Вінниця прийняла уже 337 релокованих підприємств, які створили 1675 нових робочих місць.

"Це важливо з тієї точки зору, що йде сплата податків і до центрального, і до місцевого бюджету. Я думаю, що це один із важливих елементів, тому що Україна, в першу чергу, має мати свій ресурс для того, аби підтримувати та допомагати Збройним силам України", – зауважив Сергій Моргунов.

Не менш важливим є й проходження опалювального періоду в умовах війни. Очільник громади наголосив, що наразі вкрай важливо максимально забезпечити роботу підприємств критичної інфраструктури в цей період.

"Я переконаний в тому, що опалювальний сезон – досить серйозний виклик, враховуючи ту ситуацію, що рашисти не зупиняються і здійснюють терористичні удари по енергетичній та критичній інфраструктурі. Тому нашим завданням є максимально забезпечити роботу всіх цих об’єктів в опалювальний період", - додав міський голова.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :