Новини

У Вінниці пройшов інформаційний захід протидії домашньому насильству

29 листопада 2023, 11:17

Захід провели з метою актуалізувати знання мешканців міста щодо домашнього чи гендерно зумовленого насильства, надати рекомендації, як діяти та куди звертатися, якщо стали свідком чи постраждалим від нього.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, такі заходи відбуваються щороку в рамках міжнародної акції “16 днів проти насильства”. Вчора, 28 листопада, працівники вінницької міськради та поліції інформували пересічних громадян про спеціальні служби та їх номера телефонів, за якими можна звернутися, якщо ви потерпаєте від домашнього насильства або знаєте людей, які потребують допомоги.

"Домашнє насильство – це серйозна проблема, з якою може стикнутися кожен. У такому разі ні в якому випадку не треба терпіти, потрібно обов’язково звертайтеся за допомогою до поліції, мобільних бригад, Денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства", – розповіла директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Інформаційний захід пройшов біля Європейської площі та на проспекті Космонавтів, біля червоної лавки, де кількома мовами написано «Ні насильству!» та розміщена інформація, як діяти у випадку домашнього насильства.

"Сектор протидії домашньому насильству Вінницького районного управління поліції інформує громадян як протидіяти домашньому насильству та куди звертатися, якщо є відповідні порушення. Постраждалим чи свідкам домашнього насильства в першу чергу потрібно звертатися до поліції за номером 102. На такі повідомлення реагують екіпажі поліції, які виїжджають за викликом, встановлюють факт домашнього насильства. Якщо порушення підтверджується, поліція інформує соціальні служби, працює з постраждалими та кривдниками", – зазначає начальниця сектору протидії домашньому насильству Вінницького районного управління поліції Марія Дзюбенко.

Нагадаємо, у Вінниці діють Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства, Денний центр соціально-психологічної допомоги, кризові кімнати для забезпечення безпечного проживання осіб, що постраждали від домашнього насильства.

Якщо ви стали свідком чи зіткнулися з домашнім чи гендерно зумовленим насильством, звертайтеся:

  • 102 номер екстреного виклику поліції
  • 15-47 урядова гаряча лінія з протидії домашньому насильству
  • 116 111 або 0 800 500 225 – Національна гаряча лінія для дітей та молоді
  • 116 123 або 0 800 500 335 – Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства
  • 0432 67 04 60 – Вінницький міський центр соціальних служб
  • 098 900 15 60 – Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства).


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :