Новини

У Вінниці пройшов спецтренінг про особливості надання допомоги та спілкування з ветеранами для сімейних лікарів

12 червня 2024, 12:16

Навчання мали на меті допомогти лікарям первинної ланки медицини краще зрозуміти унікальні потреби ветеранів та надати їм необхідну медичну підтримку.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, тренінг «Підвищення кваліфікації сімейних лікарів по роботі з ветеранками та ветеранами» у Вінниці відбувся 5-7 червня. 

Тренінг охопив широкий спектр тем, пов'язаних із наданням медичної допомоги ветеранам, зокрема:

  • наслідки найпоширеніших травм та захворювань, пов'язаних з участю у бойових діях;
  • психологічні проблеми, з якими стикаються ветерани та ветеранки;
  • соціальні фактори, які впливають на здоров'я ветеранів;
  • стратегії надання ефективної медичної допомоги ветеранам.

Під час тренінгу учасникам презентували матеріали, розроблені IREX на основі міжнародного досвіду та досліджень.

«Вінниця стала першим містом, у якому ми проводимо очний тренінг для лікарів сімейної медицини. І ми одразу побачили величезну зацікавленість лікарів і запит у розширенні знань по роботі з учасниками бойових дій, – сказала Ірина Жарук, менеджерка проєкту в Альянсі громадського здоровʼя. – Ми щиро вдячні за підтримку нашим партнерам. Це тільки початок. У наступні два місяці ми проведемо низку освітніх заходів для посилення потенціалу сімейних лікарів по роботі з ветеранами. Ми вдячні кожному, хто прийшов та навчався разом із нами. Ми прагнемо впевнитись, що ветерани та їхні родини не залишаються поза увагою та отримають всебічну підтримку».

Захід пройшов за сприяння департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради у межах Програми реінтеграції ветеранів для сімейних лікарів, що реалізує МБФ «Альянс громадського здоров’я» та ГО «Українська асоціація сімейної медицини» за підтримки Програми реінтеграції ветеранів, яку  реалізує IREX за підтримки Державного департаменту США. Стратегічні партнери програми: ГС «Твій сімейний лікар», HAB | Lviv Habilitation Center.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :