Новини

У Вінниці розпочався ювілейний XX боксерський турнір пам'яті тренера Анатолія Вальчука

24 січня 2024, 10:20

103 спортсмени протягом трьох днів боротимуться за звання чемпіона.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, до Вінниці з’їхалися юні спортсмени та спортсменки 2008 та 2009 р.н. із Хмельницької, Рівненської, Черкаської, Івано-Франківської, Вінницької областей, а також представлені спортивні школи та клуби нашого міста.  

Проведення цього турніру у Вінницькій громаді стало вже традиційним. Він присвячений пам’яті Анатолія Вальчука, який був унікальним тренером із боксу не лише Вінниччини, а України.

"У 40 років Анатолій Вальчук змінив професію інженера на тренерську роботу і за короткий термін зумів виховати та підготувати чудових боксерів – Майстрів спорту України, майстрів-міжнародників", – каже голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Серед вихованців видатного тренера – перший у Вінницькій області Майстер спорту міжнародного класу, Заслужений тренер України, дворазовий чемпіон Андрій Гончар, який зараз є тренером-викладачем ВОК ДЮСШ; бронзовий чемпіон світу і багаторазовий чемпіон України, фіналіст Кубка світу серед молоді, Інтерконтинентальний чемпіон серед професіоналів В’ячеслав Узелков; Майстер спорту, Заслужений тренер України, тренер-викладач МК ДЮСШ «Вінниця» Роман Вакалюк, майстри спорту з боксу Денис Осадчук, Роман Гончар, Тимур Кудіяров, Олександр Ковальов, Олександр Вацик.

Головний суддя турніру Борис Миколюк зазначив, що ці змагання є своєрідним майданчиком для обміну досвідом та сприятимуть підняттю рівня боксу у Вінниці та в Україні в цілому.

"Хлопці та дівчата змагатимуться на ринзі по три раунди, кожний із яких триватиме 2 хвилини. Для декого зі спортсменів це перший турнір у житті. Тут ми станемо свідками яскравих поєдинків і можливо відкриємо для себе нові таланти", – каже Борис Миколюк.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :