Новини

У Вінниці скульптурну композицію на честь Небесної Сотні та Героїв АТО перенесуть зі скверу біля Вежі

16 серпня 2022, 15:57

Відтепер пам'ятний знак та інформаційне табло будуть розміщені на площі Тараса Шевченка біля Свято-Преображенського кафедрального собору.

Як повідомляють на сайті міської ради, обидва елементи пам’ятного знаку будуть розташовані поруч. На попередній локації такої можливості не було через особливості простору. Тож, тепер композиція поєднається в одному ансамблі більш гармонійно.

“Ми переносимо об'єкти малої пластики з площі Європейської на площу Тараса Шевченка. Додатково оформлюємо камінь з цитатою Шевченка, як символом української волелюбності та патріотизму. Все виглядатиме красиво і рідні загиблих воїнів будуть бачити, що їх близьких достойно вшанували. ”, - розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Юрій Семенюк.

Вибір місця поєднав різні епохи боротьби українців за свою свободу: від ідей визвольного руху Шевченка у ХІХ ст. до сучасного періоду ХХІ ст., коли народ зі зброєю в руках захищає незалежність України. Саме слова Кобзаря «Борітеся - поборете» стали знаковими під час Революції Гідності.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :