Новини

У Вінниці стартував сезон прокату електросамокатів

20 березня 2023, 15:47

Відтепер електросамокати щоранку стартуватимуть зі спеціальних графічно окреслених майданчиків. Також діятиме обмеження швидкості електросамокатів до 20 км/год, а в окремих зонах (парки, пішохідні зони, площі тощо) – до 15 км/год. У цих зонах буде заборонено залишати самокати.

У департаменті транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради зазначають, що, оскільки на законодавчому рівні рух електросамокатами не регулюється, впровадження умов даного меморандуму має на меті забезпечити комфортні та безпечні умови пересування для всіх учасників дорожнього руху.

«У зв’язку з покращенням погодних умов, було відновлено послугу з прокату електросамокатів. Варто зазначити, що відтепер експлуатація цих транспортних засобів буде здійснюватись за умовами підписаного меморандуму. Але навіть попри це ми закликаємо вінничан та гостей міста з відповідальністю й серйозністю віднестись до поїздок на електричних самокатах та не створювати аварійні ситуації та перешкоди для інших учасників дорожнього руху»,  - зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

Поділитися :