Новини

У Вінниці вдосконалюють роботу громадського транспорту, автомобільний рух та паркування автівок

20 березня 2023, 16:06

Вінниця буквально захлинається від кількості автомобільного транспортну. Явище, яке ще 10 років тому було б дуже дивним для нас – «затори на дорогах» - сьогодні досить повсякденне. Особливо гостра проблема – паркування автівок.

Як вирішуються нині ці питання в обласному центрі Місту над Бугом розповів директор Департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради Андрій Сорокін.

«Ми вивчаємо, досліджуємо проблематику автозаторів на дорогах обласного центру. І, якщо побутує думка, що ці питання можна вирішити винятково шляхом розширення перехрестя – це хибна, помилкова позиція. Це комплекс заходів: і логістика, і зміна режиму роботи світлофорів, і перерозподіл транспортного потоку, і, в тому числі – розширення, або ж фізичне удосконалення поворотів чи перехресть. Але це все потребує моніторингу та дослідження. Ось дуже давно «зависла» у нас проблема перетину перехрестя «Пирогова-Зодчих». Там шалені потоки автотранспорту. Вже є багато пропозицій по ньому. Досліджуємо, запропонуємо найближчим часом декілька варіантів» - сказав в етері проекту «Рефлекторія» пан Андрій.

На часі – проєктування та розбудова у Вінниці мережі сучасних платних паркомісць. Особливо ця проблема відчувається в центральній частині міста. Незабаром вже буде готова відповідна документація. Триває дослідження – адже зведення паркувальних майданчиків жодним чином не має негативно вплинути на озеленення міста.

Також Андрій Сорокін розповів про запуск нових тролейбусів «ВінЛайн» з автономним ходом, що побудовані на турецькій платформі – відсьогодні вони курсуватимуть на Вінницькі Хутори та в район «Академічний». 20 березня вийшло на маршрут три нових машини. А до грудня 2023-го року планується ще чотири. Також до Вінниці направляється перша партія нових швейцарських трамваїв «ТРАМ2000» випуску 1970-1980 років. І протягом найближчих десяти днів на маршрути Вінниці вийдуть ще 10 польських тролейбусів «Соляріс».

Поділитися :