Новини

У Вінниці відбулась церемонія нагородження переможців Міжнародного конкурсу духової музики

19 грудня 2022, 16:36

Конкурс провели дистанційно у двох номінаціях - «Дерев’яні духові інструменти» та «Мідні духові інструменти».

Представники Національної музичної академії переглянули відеозаписи понад півсотні учасників з різних областей України. Зокрема з Хмельницького, Миколаєва, Києва, Харкова, Дніпра, Житомира та Одеси. Особливістю цьогорічного конкурсу було виконання твору українського композитора на духових інструментах. Переможців визначали за рівнем виконавської майстерності юних музикантів. Кожен з них отримав сертифікат. Про це розповів організатор конкурсу, голова громадської організації «Простір майбутнього» Віктор Степанчук.

"В кожній групі по 2 категорії, окрім старшої, тому що в цьому році ми розширили її на 3 категорії. Беруть участь діти спеціалізованих музичних шкіл, інтернатів, коледжі та консерваторії. Долучився Володимир Михайлович до підтримки конкурсу. Ми проговорили ці питання стосовно старшої категорії, яку ми розширили. Його підтримка, його кошти підуть на премії деяким учасникам. Скільки б не було Гран-прі - це буде від головного меценату конкурсу. Володимир Михайлович перший, хто відгукнувся, коли дізнався про цей конкурс. В цьому році ми зробили деякі зміни до самого положення. В минулих роках вік був від 6 років, в цьому році - від 9 до 23 років включно. До речі, Гран-прі дістанеться студенту дніпропетровської консерваторії Богдану Синєговському. Це волтерліст, який отримав найвищу суму балів", - розповів Віктор Степанчук.

Цьогорічний конкурс став можливим завдяки меценатству депутата Вінницької обласної Ради Володимира Прідолоби. За його словами, усі спонсорські кошти та благодійні внески музикантів в рамках проєкту буде передано на потреби ЗСУ.

"Співпраця з музичною школою - це вперше. Я долучаюсь до різних проєктів Вінниці та Вінницької області, але здебільшого до спортивних змагань. На сьогодні вдалось посприяти Міжнародному конкурсу духової музики. Як довідався, що в цьому змаганні виступають діти, ще зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ, тому й долучився до цього конкурсу", - розповів Володимир Прідолоба.

Поділитися :