Новини

У Вінниці відбулась зустріч з сім’ями, які усиновили дітей та проживають у ВМТГ

30 вересня 2022, 16:30

Протягом 2022 року у Вінниці було усиновлено 10 дітей громадянами України, 7 дітей усиновлено одним з подружжя.

Як повідомляють у міській раді, сьогодні відзначається День усиновлення. За традицією напередодні Дня усиновлення відбувається зустріч керівників міської ради та її структурних підрозділів з сім’ями, які усиновили дітей та проживають на території Вінницької громади.

Це свято недарма збігається із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, це свято добра та дитячої надії, а діти - це наш завтрашній день. Вони потребують нашої турботи, уваги, розуміння та підтримки, особливо ті, хто залишився без батьківської опіки та любові. Дбати про них – наше спільне завдання та велика відповідальність, - розповіла начальниця служби у справах дітей міської ради Людмила Шафранська,

Кожна сім’я, яка зігріває теплом дитячі серця, отримала матеріальну підтримку у сумі 3000 грн, від міської ради.

Під час зустрічі батьки з гордістю поділитися досягненнями діток.

У нас двоє діток, які вже десять років проживають в нашій родині - це дві дівчинки, і між собою вони рідні сестрички. З дитячого будинку ми їх взяли зовсім маленькими, старшій було три, а меншій півтора. Дівчата не пам’ятають, яким було їхнє життя до того часу, як потрапили в родину, але дуже яскраво згадують своє перше день народження, яке святкували в нашому родинному колі. З часом дітки починаю бути схожими батьків, так сталось і у нас, старша на мене, а молодша на чоловіка», - розповідає Наталія.

Батько дівчаток додав, що сьогодні вони вперше потрапили на таку зустріч, адже формат заходу і його мета їм дуже сподобався. «Сподіваємось, що ці жахливі часи для України завершаться якнайшвидше, і в наступному році зустріч відбудеться під мирним небом», - каже він.

Поділитися :