Новини

У Вінниці відбувалась екскурсія будівельним майданчиком парку «Хімік»

8 листопада 2021, 15:50

У такий спосіб продемонстрували містянам, як відбувається реконструкція парку та що тут вже зробили.

Автори ідеї та проєкту Євген й Ганна Чернат, а також Дар’я Боровик. Вони ж і проводили екскурсію.  Участь взяли також представники департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради, який є замовником робіт та представники виконавців робіт з реконструкції – приватного підприємства “Рослана”. Наразі вже частково відреставрували вхідну групу, паркан і альтанку, а на центральній алеї уклали плитку й змонтували сучасні led-ліхтарі, - розповіла керівниця відділу урбаністики Інституту розвитку міст Вікторія Кравчук. 

«Для нас важливо, щоб люди, які цікавляться цим парком, місцеві мешканці, були в курсі того, що відбувається. Ми вирішили провести таку екскурсію будівельним майданчиком. Це не екскурсія-відкриття, не свято. Це екскурсія для того, щоб усі зацікавлені знали, що відбувається», - пояснила пані Вікторія.

До завершення робіт планують облаштувати декілька зон. Зокрема, з’явиться зона «Реакція» – це простір головної алеї й ключової локації, зона «Вибух», де дитячі активності й спорт створять динамічну атмосферу та зона «Розчинення» у природі, де максимально збережеться відчуття перебування у лісі. Тут також з’явиться «Лавка добросусідства». Оскільки раніше у парку також вигулювали собак, для них облаштують окрему ділянку. Місцева жителька Ірина Шовкопляс каже, що такі екскурсії допомагають краще розуміти, що відбувається і чого очікувати від реконструкції. Водночас багато мешканців долучались до обговорення і подавали ідеї.

«Прийшло багато мешканців, які ходили на всі ці збори, і наші пропозиції уже втілюються в життя», - поділилася пані Ірина.

Спершу реконструкцію парку оцінили у понад 30 млн гривень, але завдяки тендеру вартість робіт вдалось зменшити на понад 10 мільйонів. Уряди Німеччини та Швейцарії надали консультаційну та фінансову підтримку в розмірі 50 тис. євро для впровадження проєкту. А стежити за перебігом процесу реконструкції парку Хімік можна на сторінці «Дослідницький урбан-проект “Хімік”» у Фейсбук.

Поділитися :