Новини

У Вінниці відкрився спорткомплекс «Аква-Він»

7 грудня 2021, 15:28

Масштабна реконструкція будівлі на академіка Янгеля тривала з 2018 року.

Раніше «Аква-Він» був на балансі Міністерства оборони. Спорткомплекс у жахливому стані передали на баланс міста. Після капітальної реконструкції він вже прийняв перших відвідувачів. Оглянув будівлю спортивного комплексу на вулиці Янгеля, і лідер «Української стратегії» Володимир Гройсман.

«Я дуже радий, що в місті, в області нарешті з’явився такий потрібний спортивний комплекс. Він обладнаний найсучаснішими технологіями, тут задіяно багато нових рішень. І ми років 5-6 боролися за те, щоб його, перше, не дати продати військовим, а потім, щоб вони передали його в місто і це нам вдалося зробити тільки в 2015 році, а потім вже його модернізувати, реконструювати. Це робота зроблена достатньо якісно, і тут треба відзначити, що місто розвивається дуже динамічно під лідерством Сергія Моргунова, з’являються нові проекти, нові об’єкти», - сказав пан Володимир.

75 відсотків профінансувало місто з бюджету громади – це майже 62 мільйони гривень. Коштом субвенції з державного бюджету витратили 8,2 мільйона гривень. Басейн довжиною 25 метрів має 6 доріжок для плавання і три вишки для стрибків у воду – єдині у Вінниці, які дуже необхідні для тренування з цього виду спорту. Наголошує вінницький міський голова Сергій Моргунов. Також в оновленому спорткомплексі облаштували зали для єдиноборств, гімнастичний та ігрових видів спорту, для занять волейболом, баскетболом, гандболом.

«Фактично, коли ми розпочали цей об’єкт у 2018 році, спочатку ми мали надію, що сюди зайде польський інвестор, але в зв’язку з їхніми фінансовими труднощами цей проект не вдався і ми розпочали все робити самі. І саме підтримка уряду Володимира Гройсмана дала старт початку такої масштабної реконструкції. Плюс 12,43 мільйона гривень в 2021 році було направлено з державного фонду регіонального розвитку, який в тому числі започаткував у свій час Володимир Гройсман, коли був прем’єр-міністром», - розповів очільник міста.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Спортивний комплекс на Янгеля, 48 передадуть на баланс міської дитячо-юнацької спортивної школи №3. З грудня там відкрили нове відділення – з водних видів спорту. Навчання у спортивній школі безкоштовне. Там можуть навчатися діти шкільного віку і студенти до 23-х років. У вільний від занять час, займатися у платних групах зможуть як діти, так і дорослі.

Читайте також Трирічна реконструкція завершена: спорткомплекс «Аква-Він» готовий до роботи

Поділитися :