Новини

У Вінниці відремонтували пошкоджений негодою дах по Порика, 12

26 жовтня 2023, 10:35

Старий шифер замінили на металочерепицю та встановили водостічні труби.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у Вінниці завершили ремонт даху на будинку по вулиці Порика, 12, який пошкодила негода. Комунальники та працівники МНС спершу провели протиаварійні заходи, а потім відремонтували весь дах, щоб уникнути затікання опадів.

“І хоча на вечір того ж дня знову пішов дощ, затікань не було. Тому я хотів би подякувати такій оперативній реакції з боку влади”, - зазначає голова ОСББ будинку, Володимир Черниш.

Директор департаменту житлового господарства Віталій Місецький розповідає, що дах цього будинку було пошкоджено повітряною хвилею, що призвело до часткового обвалу будівлі. Щоб уникнути подальших руйнувань, дах було швидко відремонтовано, і це дозволило локалізувати пошкодження. А після, було прийнято рішення провести капітальний ремонт цієї покрівлі.

“Цей будинок стояв в черзі на капітальний ремонт даху і відповідні роботи були заплановані пізніше, але негода внесла свої корективи. Відтак, зважаючи на аварійну ситуацію, було прийняте рішення про позачерговий ремонт даного об’єкту, адже ми не могли допустити, щоб цей будинок входив в зимовий період в такому стані”, - зазначає директор департаменту житлового господарства.

Усі роботи по капітальному ремонту покрівлі цього будинку були виконані коштом міського бюджету.

З початку цього року у Вінниці провели капітальний ремонт понад 25 покрівель, більшість з яких за кошти міського бюджету. До кінця року планується оновити покрівлі понад 30 багатоквартирних будинків у рамках підготовки до зими.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :