Новини

У Вінниці викрили ще одного прибічника збройної агресії росії

29 травня 2023, 14:15

66-річний вінничанин, випускник «свєрдловського воєнного училища», відкрито підтримував прокремлівські погляди та схвалював збройну агресію рф.

Як повідомляє управління СБУ у Вінницькій області, навіть після початку повномаштабного сторгнення зловмисник на своїй сторінці у заборонених "Однокласниках" висловлював сподівання на перемогу рашистів та закликав окупантів до захоплення нашої держави.

Кіберфахівці СБУ встановили факти возвеличення "подвигів" окупантів, які мають "обов’язково перемогти НАТО" та у віршах виправдовував збройну агресію рф проти України.

За скоєні злочини чоловіку загрожує покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

"Ініційовані у межах кримінальних проваджень експертизи засвідчили, що ці матеріали містять публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, агітацію до агресивної війни та виправдовування збройної агресії рф проти України. .За викритими фактами, слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозри за наступними статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ст. 436 (пропаганда війни); ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників)", - зазначають в СБУ. 


Фото: Управління СБУ у Вінницькій області 

Поділитися :