Новини

У Вінниці визначили зони платного паркування

7 лютого 2022, 10:54

Їх буде п'ять.

На першому етапі пілотний проєкт охопить середмістя – йдеться про 10 вулиць у центрі Вінниці. Про це розповів "Місту над Бугом" начальник відділу паркування департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Геннадій Богуславський.

Спочатку комунальне підприємство "Вінницький муніципальний центр містобудування і архітектури" на замовлення департаменту транспорту, енергетики та зв’язку має виготовити документацію по переліку спеціально відведених місць для паркування по цих 10 вулицях. А після затвердження її депутатами на сесії міської ради у Вінниці виділять земельні ділянки для платних паркомісць.

Джерело: сайт міської ради

"Щоб дійти до платного паркування, треба пройти декілька ступенів: зонування (де які зони будуть відповідно до ставки земельного податку), потім буде рішення про спеціальність земельної ділянки для паркування чи для платного паркування, про тарифи. Ще буде погодження не тільки з Антимонопольним комітетом, Державною регуляторною службою України, а й обговорення на місцевому рівні. Це не так все швидко, поетапно ми йдемо до цього, зараз оформлюємо документи. Плануємо, що в березні вийдемо на рішення про перших 10 вулиць (майданчики для паркування) документально", – розповів Геннадій Богуславський.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/mnb_vinn


Середмістя визначено пілотним проєктом через те, що саме у центрі Вінниці найбільш інтенсивний трафік і концентрація приватного автотранспорту. Також саме тут фіксують найбільшу кількість порушень Правил дорожнього руху в частині паркування.

Фото: misto.vn.ua

"Дуже велике навантаження, йде трафік через центр міста. Тобто в нас є 3 вулиці, які перевантажені. Так географічно склалося, що в нас всього 3 мости. Прийнято рішення щодо того, щоб зменшувати навантаження на ці вулиці. Це і Мури, Кропивницького, Грушевського, вул. Соборна. Ми взяли перших 10 вулиць з центру, які найбільш перевантажені, щоб дати транспорту можливість більш вільно проїжджати", – додав начальник відділу паркування. 

Нагадаємо, влітку минулого року Агенція просторового розвитку провела онлайн-опитування серед вінничан щодо паркування. Було опитано 558 респондентів, з яких 445 – автовласники. 82% власників автівок відзначили, що відчувають проблеми з пошуком вільних паркомісць. Готові платити кошти 59% автовласників, не підтримали ідею платного паркування 23%. У міській раді наголошують, що запровадження спеціальних платних майданчиків для паркування відбуватиметься у Вінниці поетапно, адже, крім центральних вулиць, необхідно розвантажити мікрорайон Замостя та Хмельницьке шосе. Тому частина з наявних у місті 9 тисяч 638 паркомісць, стануть платними – зі спеціальною розміткою, інформаційними щитами та дорожніми знаками.

Читайте також:

Поділитися :