Новини

У Вінниці впроваджують нову форму сімейного виховання – патронат над дитиною

10 серпня 2021, 10:39

Перші дві сім’ї патронатного вихователя днями вже з’явились у громаді, скоро до них направлять дітей, яких тут доглядатимуть поки їхні батьки будуть долати складні життєві обставини.

Патронат – це комплексна послуга для допомоги дитині та її сім’ї. Вона передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію неповнолітніх в сім'ї патронатних вихователів. Якщо неможливо повернути дитини у свою сім'ю, для неї шукатимуть нову люблячу родину. Патронатним вихователем може стати повнолітній громадянин України, який має досвід виховання дітей й відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання й реабілітації неповнолітніх  у своєму домі.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, днями у Вінниці створили дві сім’ї патронатного вихователя.

 «Ми вдячні людям, які мають свідому позицію та добре серце. Уже незабаром будуть влаштовані перші дітки у їхні родини. І це дуже важливо, адже дітей не направлять до закладу державного утримання», – зазначила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Охочим стати патронатними вихователями, потрібно звернутися до Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за тел. 67-04-60. Тут спеціалісти нададуть всю необхідну інформацію, розкажуть, який пакет документів потрібно зібрати для подачі заяви на кандидата у патронатні вихователі. Після цього треба пройти спеціальне навчання.

Після прийняття рішення органом опіки та піклування Вінницької міської ради про створення патронатної сім’ї, родину ставлять на облік. І як тільки з’являються діти, які потребують тимчасового догляду, їх направляють в сім’ю патронатного вихователя.

Ілюстрація з Фб-сторіки Міжнародного центру розвитку і лідерства України

Поділитися :