Новини

У Вінниці впроваджують заходи щодо ліквідації спалаху захворювання на вірусний гепатит А

26 жовтня 2023, 09:54

Розпорядженням міського голови створено робочі групи, які перевірятимуть підприємства КП "Вінницяоблводоканал" та мережі автоматів по розливу питної води.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у всіх закладах дошкільної та загальної освіти впроваджується обов’язкова дезінфекція столового посуду після кожного прийому їжі та посилюється контроль за дотриманням технології приготування страв й дотриманням правил особистої гігієни дітьми та персоналом. Також в освітніх закладах забороняється проведення масових заходів з реалізації продукції домашнього виготовлення із залученням сторонніх осіб, у тому числі батьків.

Крім того, на ім’я директорів ринків підготовлені листи щодо посилення контролю за проведенням генеральних прибирань та дезінфекції території ринків, дотриманням правил особистої гігієни працівників та реалізаторів харчових продуктів.

Посилення заходів із дезінфекції відбуватиметься й в громадському транспорті міста.

В підсумку міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення визначити спалах захворювання на вірусний гепатит А серед населення громади у жовтні 2023 року надзвичайною ситуацією та посилити роботу з її усунення.


Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :