Новини

У Вінниці запустили масштабне виробництво на потужностях "Вінницяпобутхім"

26 липня 2023, 16:09

Вже за перший рік роботи компанія " Крайтекс-Сервіс" виплатить державі 100 млн. гривень. До 2026 року сума щорічних виплат збільшиться в 3 рази.

Компанія "Крайтекс-Сервіс" 26 липня офіційно запустила виробництво на потужностях ПрАТ "Вінницяпобутхім", переданого в управління АРМА. Для відновлення роботи підприємства, яке не функціонувало майже півтора роки, знадобилось чотири місяці та близько 400 млн. гривень.

Як зауважив під час прес-конференції заступник голови Вінницької обласної ради Дмитро Чаленко відкриття таких підприємств надзвичайно важливо для підтримки економіки країни.

"Відкриття таких підприємств і відновлення виробництва - це надзвичайно важливо. Адже ми розуміємо, що Збройні сили боронять країну на фронті, а економіка забезпечує ЗСУ. Не буде сильної економіки - буде дуже важко для наших Оборонців. Те, що підприємство буде сплачувати податки і створить близько 300 робочих місць - це надзвичайно важлива підтримка нашої економіки", - зазначив Дмитро Чаленко.

На заводі відновили виробництво пральних порошків, рідких засобів для прання, засобів миття та чищення, тощо. До кінця 2023 року ТОВ "Крайтекс-Сервіс" випустить 100 найменувань товару, а у найближчі 4 роки планується збільшити цю кількість у 8 разів.

Також, як зауважив заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний, завдяки відновленню виробництва з'являться нові робочі місця.

"Збройні сили України на фронті роблять свою роботу, захищаючи Україну і вибиваючи русню. А ми, на місцях, маємо належним чином працювати. Сьогодні, ця праця об'єдналася в зусиллях АРМИ, "Крайтексу", обласної та міської влади і в кінцевому результаті від цього виграють люди, які будуть тут працювати. На сьогодні вже працевлаштовано 100 людей. Левова частка (90%) працевлаштованих - це працівники, які робили на попередньому виробництві, яке вже очищене від російської присутності і працюватиме виключно на Україну", - наголосив Андрій Очеретний.

У липні 2022 року арештовані активи ПрАТ "Вінницяпобутхім", які належали російському АТ "Невська косметика", були передані в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів. За результатами конкурсного відбору право відновити роботу та стати управителем "Вінницяпобутхім" отримало ТОВ "Крайтекс-Сервіс".

За словами директора підприємства Сергія Зайкова це один з кроків на шляху до Перемоги.

"Цей актив, який ми отримали, це перший крок до повернення нашої суверенності і до нашої Перемоги. Наша мета - створювати народні торгові марки, які продаватимуться не тільки в нашій державі, а й за її межами", - прокоментував Сергій Зайков.

Для довідки:

ТОВ "Крайтекс-Сервіс" працює на українському ринку понад 15 років та покриває значну частину території країни. Компанія є однією з найбільших дистриб'юторських компаній, що спеціалізується на дистрибуції товарів побутової хімії, косметики та засобів гігієни.

 


Фото: Радіо "Місто над Бугом"

Поділитися :