Новини

У Вінниці завершили капремонт покрівлі на проспекті Юності, 26

4 липня 2024, 11:19

Підрядники замінили стяжку, облаштували нове покриття, обшили вентиляційні канали, оновили виходи на горища, оновили парапети, козирки та накриття над балконами. 

Як інформують на сайті міської ради, у Вінниці в межах підготовки до опалювального сезону завершили капітальний ремонт покрівлі житлового будинку на проспекті Юності, 26.

У багатоповерхівці раніше було створено ОСББ. Ремонт покрівлі здійснити в межах міської програми, за якою об'єднання співвласників можуть розраховувати на перший безкоштовний ремонт одного з конструктивних елементів. Тож всі витрати на капремонт профінансовані коштом міського бюджету.

Будівля має плоску покрівлю, стан якої погіршився з часом та потребував невідкладного ремонту.

«Попри те, що ворог хоче припинити життя у наших містах, ми маємо підтримувати порядок, чистоту, ремонтувати елементи будинків. Проведені роботи дозволять підвищити стійкість міської інфраструктури. Для мешканців капремонт покрівлі – це безпосередньо комфорт та якість проживання», – зазначає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

У межах ремонтних робіт, зокрема, працівники підрядної організації замінили цементну стяжку, замінили покриття на мембранне, оновили парапети та водостоки, виконали обшивку вентиляційних каналів.

Весь ремонтний процес зайняв менш ніж два місяці, щоб не створювати незручностей мешканцям на тривалий час. Тепер відремонтована покрівля має надійно прослужити не менше 10 років. Саме такий гарантійний термін дає підрядник.

"Тим часом сезон капітальних ремонтів дахів у Вінниці продовжується. Наразі такі роботи виконують за адресами: вулиця Келецька, 92 (на завершальному етапі), вулиця Келецька, 60, вулиця Київська, 106, вулиця Героїв Нацгвардії, 58, вулиця Стельмаха, 43 та проспект Юності, 22. Раніше, наприкінці березня, підрядники виконали капітальний ремонт частини покрівлі житлового будинку за адресою: вулиця Батозька, 4", - розповідають у міській раді.

Загалом цьогоріч в місті планують оновити проблемні покрівлі понад десяти житлових будинків.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :