Новини

У Вінниці зростає кількість дітей, які переходять на офлайн навчання

23 вересня 2022, 12:31

Близько 7,6% вінницьких школярів навчаються у офлайн форматі.

Як повідомляють у міській раді, на сьогодні в очному форматі навчається 3613 дітей, а це 7,6%, від загальної чисельності вінницьких школярів, яка складає майже 47,5 тисяч. За словами директорки департаменту освіти Вінницької міської ради Оксани Яценко, на початок серпня складав 3,4%. 

На збільшення кількості охочих навчатися в очному режимі впливає декілька факторів. Зокрема – безпекова ситуація у Вінницькому регіоні, відповідальність вчителів і адміністрації та те, що міська рада працює над покращенням стану укриттів, - йдеться у повідомлені.

Батьки рішення про перехід дітей на офлайн навчання приймають, аналізуючи наявність та стан укриття в освітньому закладі, а ще бажанням забезпечити якісний освітній процес для своїх дітей.

У мене двоє діток, старша навчається у шостому класі, молодша – у четвертому. Спочатку прийняли рішення, що діти навчатимуться онлайн, вразовуючи велику кількість повітряних тривог на день. Наразі, кількість тривог зменшилась та й діти просиливибрати навчання в офлайн форматі, адже сумують за спілкуванням з однолітками. Звичайно, те, що діти будуть перебувати в укритті не може радувати будь-кого з батьків, але, на жаль, це реалії воєнного часу. Дякуємо за роботу міській владі, яка створює умови для безпечного і безперервного освітнього процесу, - розповідає вінничанка Олена.

На сьогодні, найбільше офлайн навчання відвідують учні початкової школи, зокрема першокласники.

Поділитися :