Новини

У Вінницькій громаді підбили підсумки публічного обговорення проєкту бюджету ВМТГ на 2024 рік

11 грудня 2023, 12:57

В основі стратегічних завдань Документу лежать три ключові пріоритети: стійкість, турбота, безпека та оборона.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, протягом минулого тижня у Вінниці тривала інформаційна кампанія з обговорення проєкту бюджету ВМТГ на 2024 рік. Документ одноголосно схвалили під час усіх зустрічей. Нагадаємо, першими його підтримали члени профспілок громади, а згодом, Рада підприємців та окремо – працівники галузей освіти та охорони здоров’я, а також представники трудових колективів – КП «Вінницяміськтеплоенерго» та КП «Вінницька транспортна компанія». Позитивно оцінили проєкт бюджету й представники громадських, ветеранських, волонтерських організацій, внутрішньо переміщених осіб. А фінальною стала зустріч із активною молоддю, представниками галузей культури та спорту. Результат – знову на користь розробників основного фінансового документа ВМТГ.

"Вінницька громада, регулярно допомагає, зокрема понад 18 військовим формуванням, у складі яких воюють вінничани. Чи не щодня передаємо разом з Вінницькою громадою на фронт «крила» – БпЛА, а також хімічні грілки, тепловізори, транспорт тощо. А для закупівлі важкої воєнної техніки – передаємо субвенції державному бюджету й це також наш внесок у якнайшвидше завершення війни. Крім того, ми повинні розуміти, щоб зупинити ворога нам потрібна максимальна залученість усіх внутрішніх резервів: стабільність роботи економіки, критичної інфраструктури, мережі освіти та охорони здоров’я. Адже це складає основу стійкості громади. Не менш важливою є й турбота про наших Захисників та Захисниць, їхніх родин та сімей загиблих внаслідок російської агресії, всіх вразливих верств населення", - зазначила заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович.

Окрім матеріальної складової, велике значення мають моральна та мотиваційна налаштованість суспільства, де основну роль, на думку спікерів, виконує молодь. 

У перебігу зустрічі присутні активно ставили запитання до заступників Вінницького міського голови, засвідчивши свою небайдужість до формування фінансової політики.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :