Новини

У Вінницькій громаді почалась перевірка водних об'єктів та прибережних захисних смуг

12 лютого 2024, 16:10

Відповідні перевірки будуть проводити протягом року як у Вінниці, так і на приєднаних територіях – Стадницькому, Вінницько-Хутрівському та Деснянському старостинських округах.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, програма охорони навколишнього природного середовища Вінницької міської територіальної громади діє на 2021-2025 роки. В її межах триватиме традиційна перевірка водних об’єктів та їх прибережних захисних смуг на території всієї громади.

До складу робочої групи, яка перевірятиме річки, струмки та ставки входять працівники Вінницької міської ради, комунальних підприємств, представники старостинських округів та профільних служб.

“Обстеження будемо проводити з метою покращення стану водойм у Вінницькій громаді. Це впровадження Зеленого курсу громади, який Вінниця задекларувала у 2022 році, присвяченого збереженню довкілля. Напередодні в місті проводилися дослідження малих річок, які стали основою для розуміння, що водні об’єкти можуть бути якісно інтегровані в міське середовище. Власне, такі заходи допоможуть нам змінити ставлення містян до річок, струмків та ставків як до цінного природного потенціалу”, – сказала директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Ольга Ремешевська.

Фото: ілюстративне

Поділитися :