Новини

У Вінницькій громаді продовжать проводити безкоштовні екскурсії для військових та їхніх сімей в новому році

14 грудня 2023, 17:09

Цьогорічний цикл екскурсій в рамках соціального проєкту від Офісу туризму Вінниці завершується завтра, 15 грудня. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, цього року проєкт "Незламні та Нескорені" стартував наприкінці жовтня з безоплатних екскурсій для родин військовослужбовців. Загалом у ньому взяли участь близько сотні захисників і захисниць та їх близьких.

Зокрема, проводили мінітур "Два полюси одного міста" під час якого учасників екскурсії знайомили з історією відомих вінницьких туристичних обʼєктів - колишньої ставки «Вервольф» та Національного музею-садиби Миколи Пирогова. 

"Травматичні події завжди залишають відбиток на психологічному стані людини. А особливо, коли ми говоримо про військовослужбовців та їх близьких, тим більше зараз, під час війни. Дуже важливо в цей надскладний період своєчасно надавати кваліфіковану допомогу, в чому нам сприяють психологи Міжнародної організації з міграції, які супроводжують екскурсантів. Загалом наш проєкт покликаний сприяти відновленню ментального здоров’я, зв'язків з природними, соціальними та культурними аспектами життя через організацію пізнавального дозвілля для наших захисників і захисниць, а також їх близьких", - зауважує директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська.

Враховуючи те, що ініціатива отримала безліч позитивних відгуків від учасників екскурсій та виявила багато охочих їх відвідати, проєкт «Незламні та Нескорені» буде продовжуватися і в 2024 році в рамках реалізації нової Програми розвитку туризму та промоції Вінницької громади. Анонси екскурсій з’являтимуться на сторінках Офісу туризму Вінниці.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :