Новини

У Вінницькій громаді розробляють Стратегію розвитку культури на найближчі 10 років

22 лютого 2022, 15:54

До розробки запрошують усіх охочих.

Як розповів заступник директора міського департаменту культури Олексій Циганков, цей документ стане дорожньою картою розвитку галузі культури. І тут дуже важлива думка місцевої громади. Тож вінничан просять висловити власне  бачення стосовно того, якими послугами закладів культури вони хочуть користуватися у майбутньому та які з культурних подій, на їхню думку, варто зберегти, а що потребує  заміни та  доповнення.

"У громад з'явилась така можливість взяти участь у грантовому проекті, який надає фінансову підтримку на створення Стратегії - основного документу культури громади, а потім - на реалізацію заходів цієї Стратегії. Фінансується це Євросоюзом. Ми пройшли 2 етапи. Я вважаю, що брали участь кращі з кращих, і Вінниця потрапила до трійки міст, яким Євросоюз виділив 30 тисяч євро на створення Стратегії. З нами пліч-о-пліч йдуть Рівне й Полтава", - розповів Олексій Циганков.

Онлайн-анкетування для створення Стратегії культури громади, можна пройти за посиланням на сайті ВМР.  Анкета складається з 40 питань, щодо перспектив культурного життя громади через 10 років.  Результати анкетування містян використають під час розробки Стратегії розвитку культури Вінницької громади. До створення цього документу вже долучились вінничани з різних сфер діяльності, які обговорювали свої пропозиції у шести фокус-групах.  Зокрема, внесли пропозиції до майбутньої Стратегії розвитку культури Вінницької громади, урбаністи, працівники бібліотек, представники громадських організацій та приєднаних територій. Подібні зустрічі-обговорення планують провести з вінницькими митцями, старшокласниками, студентами та національними спільнотами.

"Хочу також акцентувати увагу на тому, що дослідницький етап передбачає анкетування. Тобто це певний перелік питань, відповідаючи на які мешканці нашої громади допомагають аналітикам зробити в розрізі правильний аналіз наявного стану культури", - додав Олексій Циганков.

Актуальну  інформацію про розробку Стратегії культури Вінницької МГ можна отримати на ФБ-сторінці. Пропозиції або конкретні проєкти можна надсилати на електронну адресу міського департаменту культури vin4cult@gmail.com.

Поділитися :