Новини

У Вінницькій міській територіальній громаді триває "Мистецьке літо"

1 серпня 2023, 12:47

До цього проєкту активно долучилася, зокрема бібліотека-філія № 4 закладу культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система», що знаходиться у Вінницьких Хуторах.

Як ідеться на сайті міської ради, маленькі читачі з радістю відвідують заходи в книгозбірні. Адже бібліотекарі не лише підбирають захопливі книги для дітей, а й придумують різноманітні завдання, ігри та конкурси, розкриваючи цікаві факти, а також дарують маленькі сюрпризи.

Чимало таких дітвора отримала під час гри-подорожі «Стежками літа». Для хлопчиків і дівчаток бібліотекарі організували декілька імпровізаційних зупинок, на кожній із яких вони мали різні завдання, які потрібно було виконати перед продовженням мандрівки. Наприклад, серед зупинок були «Книжкова галявина», «Віршики-картинки», «Рослини-помічники», «Смаколики із саду», «Для кмітливих та швидких». Це допомагало дітям не тільки відволіктись від війни, а й розвивати свою уяву та поповнювати словниковий запас. На завершення малюки смакували ягоди, відгадуючи їх.

А у перебігу літературної подорожі «Дивосвіт казкових скарбів» учасникам запропонували відгадати героїв казок, придумати нове закінчення до твору, виконати побажання принца та принцеси, показавши свій талант. Окрім цього, ще пограти у рухливі ігри, зображуючи свого улюбленого літературного героя, а наприкінці дістати скарб та отримати приз.

«Такі заходи у бібліотеці стають неймовірним джерелом знань та розваг для дітей у цей непростий час. Вони знайомляться, спілкуються, стають друзями, дізнаються щось нове та захопливе, грають в ігри, а навіть співають та танцюють», – зазначає завідувачка бібліотеки-філії № 4 Тетяна Савчук.

Поділитися :