Новини

У Вінницькій МТГ створять фонд підтримки Збройних Сил України та соціально-економічного розвитку

14 серпня 2023, 09:28

Відповідне рішення затвердили на виконавчому комітеті міської ради.

Як ідеться на сайті міської ради, фонд акумулюватиме кошти, які надходитимуть з різних джерел, та надалі направлятиме їх на допомогу підрозділам Збройних Сил України, Національної гвардії України, добровольчих формувань територіальної оборони, інших військових формувань та в інтересах соціально-економічного розвитку населених пунктів Вінницької МТГ.

Як розповідає заступниця директора департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Ірина Черната, кошти Фонду утворюватимуться за рахунок добровільних та благодійних внесків підприємств, організацій, окремих громадян, а також за інвестиційними угодами, за договорами про сплату внесків при зміні цільового використання земельних ділянок тощо.

“Використання коштів Фонду здійснюватиметься на надання допомоги підрозділам Збройних Сил України, Нацгвардії України, добровольчих формувань тероборони та інших військових формувань з метою ефективного виконання бойових завдань. Крім того, кошти з Фонду будуть спрямовуватися на вирішення невідкладних проблем у розвитку та функціонуванні соціальної сфери, будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів комунальної власності та інші видатки”, – розповіла Ірина Черната.

Ілюстративне фото: ТГ/Володимир Зеленський

Поділитися :