Новини

У Вінницькому аеропорту реконструюють злітно-посадкову смугу

4 жовтня 2021, 16:26

Перший етап реконструкції передбачає розширення смуги до 48 метрів.

В рамках підготовчого етапу фрезерують наявну смугу, частково демонтують плити, які використовуються у цивільній та військовій авіації. Далі нанесуть вирівнюючий шар з армуванням стиків по усій смузі. Про це йшлося під час щотижневої наради по будівництву летовища у міськраді.

Реконструкція передбачає розширення смуги на 3 метри, також облаштують дренажну систему та водовідведення. Довжина смуги залишиться без змін (2,5 км), а ширина збільшиться від 42 до 48 метрів, – розповів директор аеропорту "Вінниця" Володимир Ніценко.

"Повністю відфрезерований перон в аеропорту, і три фрезерувальні машини стали на злітно-посадкову смугу. Також проводиться демонтаж застарілих плит – 400 квадратів вже зроблено, підготовлено до вирівнюючого шару; працюємо по швам. Окрім цього, підрядна організація замовляє труби для водовідведення. І цього тижня облаштовуватимемо дренажну систему", – зауважив Володимир Ніценко.

Нагадаємо, проєкт реконструкції передбачає дві черги. На першому етапі – це роботи, які необхідно виконати для покращення пропускної здатності злітної смуги. Другий етап – реконструкція власне терміналу для того, аби створити там комфортні умови для обслуговування пасажирів згідно з сучасними європейськими вимогами.

Фото: Наталя Некипіла

Поділитися :