Новини

У Вінницькому центрі реабілітації «Гармонія» проходять заняття з елементами пісочної анімації

31 січня 2024, 11:02

Під час занять діти та підлітки з інвалідністю фантазують та творять за допомогою кінетичного та морського піску.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, «Магія піску» – це заняття з елементами пісочної анімації, які веде вихователька по роботі з дітьми з інвалідністю Тетяна Тетер.

«”Магія піску” – це особлива форма реабілітації за допомогою піску. Такі заняття розвивають моторику, увагу, творчі здібності. Крім того, дарують позитивні емоції. Коли діти торкаються піску – це приємно, а тактильні відчуття покращують настрій, дарують релакс. Це чудово впливає на настрій та загальний стан самопочуття», – зазначає Тетяна Тетер.

На заняттях використовують два типи піску – кінетичний та морський. У центрі реабілітації «Гармонія» є змога розмістити діток за спеціальним столом з пісочної анімації, також є декілька наборів для творчості за допомогою кінетичного піску. Заняття проходять у невеликих групах, щоб була можливість охопити увагою кожного індивідуально.

Завдання вихователя на таких заняттях – направити дитину, допомогти їй опанувати цей вид творчості.

"Є дітки, які не мають змогу самі малювати через сильну спастику рук. Тому ми беремо ручку дитини і разом з нею малюємо, втілюємо образи з піску", – розповідає Тетяна Тетер.

Тетяна Тетер обирає тему для кожного заняття. Дітки уже малювали космічні образи. А тема вівторка 30 січня – «Подорож морськими хвилями». Підопічні створювали восьминогів, риб, кальмарів, медузи та мушлі – і все за допомогою піску.

Заняття «Магія піску» проходять щовівторка для клієнтів центру реабілітації “Гармонія” ім. Раїси Панасюк за адресою: м. Вінниця, вул. В. Винниченка, 5. Зателефонувати у заклад можна за номером (0432) 507-504.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :