Новини

У Вінницькому ліцеї №18 відкрили оновлену бібліотеку

14 лютого 2024, 11:15

Відтепер у бібліотеці зможуть проводити різноманітні заходи. Серед вже запланованих – книжкові виставки, тематичні читання та зустрічі з письменниками та поетами. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 13 лютого у ліцеї №18 відкрили оновлену бібліотеку, до розробки проєкту якої долучилися учні. Спільними зусиллями простір наповнили креативними ідеями.

На початку заходу директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко зауважила, що зараз – століття цифрових технологій, книга ніколи не вийде з моди. Тому у школі №18 з’явився новий медійний бібліотечний простір, який відтепер, буде відвідувати більше школярів, адже саме їм і належить ідея створення та концепція простору.

Власне, бібліотека є одним із центрів освітнього простору для учнів школи. Окрім звичних полиць із книгами на різну тематику, тут є відповідне комп’ютерне обладнання, комфортні місця для читання, навчання та відпочинку з однолітками за настільними іграми. Такий комунікативний центр дозволить учням розширити свої знання, поглиблювати інтереси та розвивати креативність.

''Дійсно, зараз бібліотеки перетворились на громадський простір для спілкування та вільного самовираження, а також для творчих ідей, роботи з мережею "Інтернет", з вивченням комп’ютерної грамотності та елементів права. Надзвичайно приємно, що сьогодні ще один бібліотечний простір міста набуває нового сенсу. Дякую усім за співпрацю, адже ця подія є доказом того, що освіта та культура продовжують відігравати важливу роль у розвитку міста та країни'', – зазначив директор департаменту культури Максим Філанчук.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :