Новини

У Вінницькому ліцеї №2 відкрили клас безпеки

15 грудня 2023, 11:01

У ньому школярі зможуть дізнатися, що робити під час пожежі, як правильно проводити евакуацію тощо.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, створення класи безпеки є особливо важливими у нинішніх воєнних реаліях для безпеки дітей. 

Планується, що поступово такі класи мають з’явитися в кожному закладі освіти нашої громади. Загалом в місцевих школах на сьогодні діє уже тринадцять таких класів. 

"Кожна школа міста має мати такі осередки, щоб діти могли в доступній для них формі навчатися, як діяти в надзвичайних ситуаціях: при пожежі, затоплені, на воді чи на дорозі. На жаль, в умовах війни до цього переліку ще додаються питання мінної та ракетної безпеки", - зазначає очільниця міського департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

У класах учні  дізнаються що робити під час пожежі, як правильно проводити евакуацію, про основні засади мінної безпеки, правила поводження на воді, як надати першу домедичну допомогу тощо.

Зокрема, у вінницькому ліцеї №2 зонально поділили приміщення на локації мінної безпеки, цивільного захисту, безпеки життєдіяльності, особистої безпеки, психологічного розвантаження, пожежної безпеки, домедичної допомоги, безпеки дорожнього руху та безпеки поводження з електричними приладами тощо.

Як додала директорка департаменту освіти міськради Оксана Яценко, відкриття класу безпеки – це дуже важлива подія для школи та для освіти нашого міста. Тому що життя та безпека – найцінніше, що у нас є. І саме в цьому класі ліцеїсти будуть отримувати всі необхідні знання.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :