Новини

 У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку «Герої мого краю. Азов»

20 лютого 2023, 09:41

Розділ виставки «України щит» присвятили пам’яті вінничан – бійцям полку «Азов», які віддали життя у боях за Україну.

Як зазначають на сторінці Вінницького обласного краєзнавчого музею у Фейсбук, сповненими патріотизму, національних ідей, сміливості, гідності були й бійці полку «Азов», яким присвячений цей розділ експозиції.

Тут розповідається про:

- Богдана Демчука (позивний «Вогник»);

- Вячеслава Кушніра (позивний «Маус»);

- Максима Олексюка (позивний «Максон»);

- Дениса Лабунського (позивний «Гром»);

- Романа Колмикова (позивний «Вахр»);

- Мирослава Вишневого (позивний «Джіксер»);

- Станіслава Соколовського (позивний «Джура»);

- Ярослава Мороза (позивний «Дракон»);

- Сергія Савчука (позивний «Феліні»);

- Віталія Олійника (позивний «Оскар»;)

- Дмитра Забузнія (позивний «Мягкий»);

- Віталія Діденка (позивний «Чечель»).

Ініціаторами відкриття цього розділу стали мама бійця полку «Азов» з позивним «Вахр» Вікторія Колмикова і його сестра Аріна, а також рідні інших воїнів, які надали нам матеріали для цієї виставки.

Графічне оформлення здійснила молода талановита дизайнерка, заклавши в нього глибокий сенс і філософію азовців – дружина бійця з позивним «Маус» Поліна Кушнір.


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Долучилась до створення експозиції та допомогла в її оформленні прапорами дружина бійця з позивним «Мягкий» – Вікторія Забузній.

Друк матеріалів виставки став можливим завдяки коштам, зібраним подругою Романа Колмикова «Вахра» Мариною Лук’янчук та іншими його друзями.

Зазначається, що лютий місяць для українців є складним, адже саме у лютому стались переломні події у новітній історії України.

Саме у лютому пройшли розстріли мирних мітингувальників на вулицях Києва у 2014 р., де серед 107 Героїв Небесної Сотні загинули вінничани Роман Оліх (15 лютого), Валерій Брезденюк (18 лютого), Леонід Полянський і Максим Шимко (20 лютого). Саме вони є першими полеглими Героями російсько-української війни.

20 лютого 2014 р. росія розпочала свої агресивні дії проти України у. А 24 лютого 2022 р. ця держава-терорист розпочала проти нас повномасштабну війну.

На лінії фронту тривають запеклі бої. Українські воїни гідно боронять територію нашої держави, даючи жорстку відсіч ворогові. Кожен клаптик відвойованої землі дається українцям занадто дорогою ціною – кров'ю і життями наших захисників. У ці дні ми згадуємо наших Героїв, які за покликом серця віддали Україні найцінніше!, - йдеться у повідомленні. 

Поділитися :