Новини

У Вінницькому пологовому будинку №1 обладнали укриття, оснащене всім необхідним для жінок та новонароджених

26 лютого 2024, 13:01

Сховище розраховане на 9 ліжок, додатково є стільці та крісла для сидіння. Окремо є ліжечка, постіль та ковдри для дітей.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці Департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради, попри всі складнощі, пов’язані з повномасштабним вторгненням, у пологовому будинку №1, який приєднали до МКЛ №1 після створення багатопрофільної кластерної лікарні, приймають велику кількість пологів (за 2023 рік - 1831 пологів).

Для безпечного перебування породіль у разі повітряної тривоги в закладі обладнали укриття, оснащене всім необхідним для жінок та новонароджених. Воно працює в лікарні з початку повномасштабного вторгнення.

"У разі повітряної тривоги у нас розроблений чіткий алгоритм. Одразу після оголошення сигналу, породіллі спускаються в укриття. Їм допомагає медичний персонал або партнери, які підтримують жінок. Хочу сказати, що породіллі зазвичай відповідально ставляться до таких ситуацій, адже несуть відповідальність і за себе, і за дитину. Тому майже завжди всі прямують в укриття", – розповідає медичний директор з акушерства та гінекології Олена Астахова.

В укритті також є спеціальне крісло для пологів. Воно знаходиться в окремій залі, відмежованій від загальної кімнати сховища. У разі надзвичайної ситуації пологи приймають там. Також в сховищі є апарат ШВЛ, підключений кисень, всі інструменти та матеріали, запас питної води.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :