Новини

У Вінницькому районі водій за 5000 гривень намагався відкупитись від поліцейських. ВІДЕО

10 серпня 2022, 12:48

46–річного вінничанина водія вантажного автомобіля «КАМАЗ» поліцейські зупинили за порушення правил дорожнього руху. Аби уникнути відповідальності правопорушник запропонував їм хабаря.

На сторінці Нацполіції у Вінницькій області зазначається, що 9 серпня за порушення ПДР правоохоронці зупинили водія «КАМАЗу». Він натомість запропонував їм гроші.  

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції Вінницького районного управління поліції спільно з поліцейськими управління превентивної діяльності обласного главку поліції та працівниками Укртрансбезпека у Вінницькій області зупинили вінничанина близько 9 години неподалік повороту до села Стадниця під час здійснення контролю за дотриманням правил перевезення вантажів, - йдеться у повідомленні. 

Водій вантажівки перевозив пісок, вага якого перевищувала дозволену норму. Як з’ясувалось, транспортний засіб йому не належить.

За нескладання протоколу правопорушник запропонував поліцейським 5000 гривень хабаря.

За цим фактом слідством розпочато розслідування провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Також на водія складено адміністративні матеріали за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 (порушення правил перевезення вантажів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Транспортний засіб переданий власнику. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Поділитися :