Новини

У Вінницькому театрі ім. М. Садовського відбулася прем'єра вистави «Ціанистий калій… з молоком чи без?"

16 листопада 2023, 14:43

Комедію-нуар на розсуд вінницьких глядачів представив режисер-постановник Григорій Сиротюк.

Вистава за п’єсою іспанського драматурга Хуана Хосе Алонсо Мільяна побачила світ у 1963 році. За словами режисера-поставника Григорія Сиротюка, теми, які у ній порушуються є актуальними у будь-який час, а особливо зараз. Головною ідеєю було показати найстрашніші людські пороки, які ховаються за показною набожністю та самопожертвою. Вистава з елементами чорного гумору та сатири. Вона розкриває тему непростих родинних стосунків та  справжніх цінностей. Ця детективна історія у жанрі  black comedy, розрахована,  в першу чергу,  на молоду аудиторію.  

"Чому саме зараз? Ця тема довічна. Тема лицемірства, тема фарисейства, коли за такою показною набожністю, самопожертвою ховається просто найстрашніші людські пороки та почуття. В першу чергу, цей жанр чорної комедії, який більш сприймає молодь. І ми хотіли приготувати її [ред. виставу] до Хеловіну. Але ця «хелловінська» прем’єра відбулась тільки 15 числа", – зауважив Григорій Сиротюк.

Сценічні декорації, грим акторів та навіть музичний супровід – усе в  єдиному химерному готичному стилі. Глядачі, зокрема, почують  звуки органу , що створює неповторну, трохи лякаючу  атмосферу. Інтригуючий сюжет триматиме усіх у  напрузі до самого завершення. Багато тут і паралелей з нашим непростим сьогоденням. Побачити  виставу «Ціанистий калій… з молоком чи без?" можна у театрі ім. М. Садовського 29 листопада о 18.00.

Фото: МНБ

Поділитися :