Новини

У вінницькому театрі покажуть нову виставу "Ніч вовків"

3 березня 2023, 09:44

Який колір має кохання і якого кольору зрада? Яка на смак влада і на що заради неї ми здатні? Притчу про кохання, вибір й визнання власних помилок представили на розсуд вінницького глядача у театрі ім. Садовського.

Вистава «Ніч вовків» стала першою весняною прем’єрою у театрі. Переглянути її пропонують на малій сцені. Там, у безпосередній близькості до акторів можна відчути справжній дух свободи та неперевершені емоції усіх учасників дійства. Як зазначив режисер, Григорій Сиротюк втілити у життя цей проєкт йому допомогла команда. Саме завдяки колективним зусиллям вдалося створити необхідну атмосферу й передати глядачам усі основні меседжі.

Цей проект плекали доволі довго, але підібралась чудова команда: відомий хореограф Гліб Зельгін, чудовий музикант  Костянтин Бушинський чудові актори Олексій Головач, Вікторія Немченко, Влад Матвійчук. Все це створило чудову атмосферу. Я дуже задоволений, - сказав режисер. 

П’єса сучасного українського драматурга Олександра Вітра (Олександр Мірошниченко), це ексцентрична історія про складні взаємини у зграї вільних вовків, що тримає глядача у напрузі від початку і до самого кінця. Оповідь, яка змушує замислитися над питаннями: коли люди перетворюються на справжніх хижаків, без кордонів та моралі і якої миті жага влади стає сильнішою за усе інше?

Сподіваюсь, що в нас детективна основа все ж буде мати місце і це найголовніше. Мені подобається, коли глядач приходить в театр і йому не дають готові відповіді на питання, а коли він їх розв'язує сам. Це мотиватор для глядача відчувати себе співучасником дійства, - поділився Григорій Сиротюк.

Вперше ця п’єса була поставлена у Польщі. В Україні виставу демонстрували у різних театрах та доносили до глядачів різні сенси. За словами драматурга Олександра Вітра, який побував на прем’єрі у Вінниці, кожна нова інтерпретація його твору це продовження його подальшого життя.

Ця п'єса виникла десь 8-9 років тому. Вона вперше була поставлена у Польщі. Молодіжна, на сцені був рок-гурт, сучасна форма. Потім у Харкові, але її заборонили, бо вона була випущена під час майдану. В грудні. Але вона йшла у різних театрах і по різному трактувалась. У різних інтерпретаціях і сенсах. Кожна нова інтерпретація - це доповнення. І ти розумієш, що п'єса живе і 8-9 років існує у театральному просторі й різними мовами. Значить вона чимось цікава, - розповів драматург.

У театрі сподіваються, що вінничанам вистава сподобається і, вона посяде почесне місце у його репертуарі. Також, у березні на глядачів чекає ще одна прем’єра. П’єса сучасного англійського драматурга Пітера Квілтера “Неперевершена”, режисер-постановник Тарас Мазур. Вистава запланована на 27 березня.

Поділитися :