Новини

У вінницькому зоопарку оселились голуби в штанах, шалях та з вусами

6 грудня 2021, 15:39

Тепер відвідувачі можуть побачити не лише голубів шалевих, павичевих і кучерявих, які живуть тут вже протягом п’яти років, але й рідкісних і навіть ексклюзивних для України.

Про появу голубів «англійський кар’єр», «шмалькальденських» голубів, голубів «німецькі шпаки» і голубів, яких називають танцюючими лебедями, розповіли на фб-сторінці закладу.

За словами працівників зоопарку, вже за тиждень після приїзду у Подільський зоопарк птахи адаптувались до нової домівки, мають гарний апетит та настрій. Улюблене заняття крилатих – водні процедури на свіжому повітрі. Аби птахи не застудились, воду для ванн гріють, а у питну воду додають настій шипшини.

Побачити новосельців можна у вольєрі для голубів, що розташований навпроти вольєру європейських ланей.

У давні часи птахів «англійський кар’єр» використовували як поштових. Тепер ці птахи є лише виставковими. Голуби цієї породи визнані найбільшими з летючих порід голубів і відрізняються характерними наростами над дзьобом, довгими, міцними ногами та довгою шиєю.

Назва голубів шмалькальденських походить від німецького міста Шмалькальден. Шия цих птахів прикрашена пишним перовим структурним убором, який часто називають шаллю, шарфом або комірцем. Ноги у шмалькальденів мають густе оперення. За що цих птахів іноді називають «голуби в штанах».

Порода голубів «німецький шпак» - одна з найдавніших. Вона виведена у 1600-х роках і походить з Південної Німеччини та Тюрінгії. Шпак нагадує звичайного голуба, але має більш стрункий та сильніший вигляд.

Поділитися :