Новини

У Вінницю для військових навчань прибули льотчики зі США

9 серпня 2021, 16:16

Вони разом з українськими колегами будуть  проводити  навчальні польоти, операції десантування та операції з екстреної медичної допомоги. 

Як розповів у коментарі радіо «Місто над Бугом» Юрій Ігнат, начальник служби зв’язків з громадськістю командування Повітряних Сил України,  такі навчання проводяться щороку  і вінницький аеропорт «Гавришівка»  використовується для базування американських літаків.

«Навчання називаються «Об’єднані зусилля 2021», ми їх проводимо завжди наприкінці літа – на початку осені. Вони будуть по всій Україні, а саме у Вінниці на базі аеродрому «Гавришівка», де дислокуються наші літаки Ан-26 та вертольоти Мі-8. Туди уже прибули американські партнери, ми надаємо наше військове летовище для базування, два літаки NC-130 прибувають на аеродром «Гавришівка» і надалі будуть використовуватися спільно з українськими військовими, будуть брати участь в десантуванні та інших завданнях з різними родами військ збройних сил України», - розповів пан Юрій.

Навчання триватимуть протягом місяця.  Перебування американських військових на території нашої країни проходить у межах розширеної програми співпраці НАТО та реалізації «Концепції розвитку Повітряних Сил на період до 2025 року».

Поділитися :