Новини

"Українська стратегія Гройсмана" в п’ятірці політичних симпатій українців

24 лютого 2021, 12:37

Якщо парламентські вибори відбудуться найближчим часом, політична партія "Українська стратегія Гройсмана" буде в п’ятірці партій, які долають виборчий бар’єр і за які готові проголосувати українці.

Про це свідчать дані дослідження Соціологічної служби "Рейтинг", проведеного 22-23 лютого.

Так, за "Українську стратегію Гройсмана" готові проголосувати 5,1% виборців. Трохи більше – 5,7% українців – готові проголосувати за лідера "Української стратегії Гройсмана" Володимира Гройсмана, якби він балотувався на виборах Президента України.

Зазначається, що в парламентському рейтингу лідирує партія "Слуга народу" (19,7% серед тих, хто визначився і має намір проголосувати). За партію "Європейська солідарність" готові віддати свій голос 16,2% виборців, партія "Опозиційна платформа – За життя" отримала 14,2% підтримки, "Батьківщина" – 12,0%. Закриває п'ятірку партія "Українська стратегія Гройсмана", за яку готові проголосувати 5,1% опитаних.

Нагадаємо, аналогічні показники довіри до "Української стратегії Гройсмана" та особисто до Володимира Гройсмана оприлюднили минулого тижня два інших дослідницьких центри - "Социс" та "КМІС". Соціологи також звернули увагу, що за їхніми даними 22,6% респондентів вважають, що саме Парламент сьогодні несе відповідальність за ситуацію в країні, а 32,8% - назвали чинну владу гіршою за попередню.

Додамо, опитування проходило методом телефонних інтерв'ю серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність - 2500 респондентів. 

Поділитися :