Новини

Унікальну для Вінниччини операцію на обличчі провели в клінічній лікарні ім. Пирогова

18 жовтня 2023, 11:06

Особливість операції в тому, що вона є багатоетапною та дозволяє уникнути вираженої післяопераційної деформації та порушення чутливості обличчя.

Як повідомили на фейсбук-сторінці Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова, хірурги провели органозберігаючу операцію в ділянці обличчя пацієнту з діагнозом “амелобластома нижньої щелепи”. Така операція є унікальною для Вінниччини.

Як зазначають у лікарні, пацієнту виконали резекцію нижньої щелепи з одномоментною реконструкцією післяопераційного дефекту кістковим трансплантатом з клубової кістки.

"Особливість операції в її органозберігаючому багатоетапному методі виконання – післярезекційна одномоментна пластика і відновлення анатомії нижньої щелепи та збереження нижньоальвеолярного нерву, який проходить в товщі нижньої щелепи і є важливим для чутливості обличчя людини", - ідеться в дописі.

Це в свою чергу дозволяє уникнути вираженої післяопераційної деформації та порушення чутливості обличчя.

"Сучасні методи лікування, досвід та унікальна хірургічна база дозволяє спеціалістам ВОКЛ ім. М.І.Пирогова досягти найкращих результатів оперативного лікування пацієнтів навіть в складних клінічних ситуаціях", - повідомляють у лікарні.


Фото: Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова

Поділитися :