Новини

В лісах на Вінниччині лісники спіймали браконьєрів

13 грудня 2023, 16:27

Порушників виявили під час рейдів мисливськими угіддями.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці Центрального лісового офісу, окрім рейдів лісничі філії проводять також і розʼяснювальні бесіди серед населення на яких інформують громадян щодо відповідальності.

Нещодавно під час рейдів вінницькі лісники виявили трьох браконьєрів. 

Перший випадок стався у мисливських угіддях Ладижинського лісництва, де чоловік розставляв браконьєрські петлі. Одна петля була при ньому, а іншу вже встиг встановити. На фігуранта склали протокол і наклали штраф у розмірі 1020 грн, згідно ст. 85 КУпАП. Браконьєрські петлі вилучили.

Другий випадок виявила рейдова бригада цієї ж філії. Порушник якраз розставляв петлі в мисливських угіддях Губницького лісництва. В нього при собі було ще 5 петель, які він не встиг встановити. Державна лісова охорона оформила протокол і наклала штраф згідно ст. 85 КУпАП. Знаряддя браконьєрства в чоловіка вилучили.

Останній випадок браконьєрства працівники лісництв виявили на території Шпиківського лісництва. Там був затриманий чоловік, який незаконно перебував у мисливських угіддях з рушницею. Зброю вилучили і наклали штраф згідно ст. 85 КУпАП.

"Це лише три випадки з останніх рейдів. Завдяки вчасному виявленню порушників вдалось запобігти гибелі тварин. Шкода, що люди використовують такі варварські методи полювання - браконьєрські петлі. Це справжнє знущання над беззахисними тваринами", - зазначили у повідомленні.

У лісовому офісі вкотре нагадують, що наразі разом із забороною відвідування лісів на території Вінницької, Черкаської та Кіровоградської областей діє заборона на полювання.


Фото: Центральний лісовий офіс

Поділитися :