Новини

В тестовому режимі запрацювала мапа приміщень для укриття вінничан під час сигналу «Повітряна тривога»

17 серпня 2022, 16:21

Найближче укриття, щоб перечекати загрозу ракетних обстрілів, вінничани зможуть знайти на електронній мапі. Створена карта наразі працює у тестовому режимі. Також QR-коди з посиланням на карту розмістять на зупинках громадського транспорту та в місцях масового скупчення людей.

Як ідеться на сайті міської ради під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердили перелік приміщень, які можуть використовуватись для тимчасового перебування населення під час дії сигналу «Повітряна тривога». Наразі нарахували 1339 об’єктів. Всі вони будуть показані на онлайн-мапі.

Директор департаменту інформаційних технологій міської ради Володимир Романенко каже, що мапа працює як на мобільних пристроях, так і на комп’ютерах. Він наголосив, що у власників мобільних телефонів має бути увімкнена геолокація, також знайти своє місцеперебування можна і в ручному режимі.

Для зручності пошуку приміщень на мапі ми розділили об’єкти на три типи: приміщення ОСББ, приміщення управляючих компаній та адміністративно-комерційні приміщення. Вони позначені різними кольорами. При натисканні на приміщення можна побачити його адресу і прокласти найближчий маршрут, як туди потрапити. Мапа та перелік об'єктів укриття будуть постійно уточнюватися і доповнюватися», - каже Володимир Романенко.

 

Вінничани можуть долучитись до покращення функціонування мапи, залишити свої пропозиції, побажання та повідомити про проблемні питання. Також, перейшовши на сервіс, можна переглянути алгоритм дій населення при сигналі "Повітряна тривога" від ГУ ДСНС у Вінницькій області.

Крім того, на засіданні комісії йшлось про необхідність привести відповідні приміщення у належний санітарний та протипожежний стан, адже не усі власники провели необхідні роботи. Місця розташування таких об’єктів позначатимуть табличками та покажчиками.

 

Поділитися :