Новини

Великодня акція від Міжрегіонального гуманітарного координаційного штабу для наших захисників

12 квітня 2023, 18:11

Фактично від самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на Вінниччині було створено Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. Минув понад рок його діяльності.

Про ініціативи та підсумки його роботи, про Великодню акцію для наших захисників розповіла координатора «штабу», депутатка Вінницької обласної Ради Ірина Івасюк. «Буквально із перших днів повномасштабного вторгнення депутати міської та обласної рад від «Української стратегії Гройсмана» створили ініціативну групу, яка розпочала роботу по збору і відправці на фронт, в окуповані області продуктів харчування, одягу, санітарних засобів та медикаментів.

Згодом, сама собою виникла потреба в координації спільних дій, адже певна неузгодженість дій та логістики, яка панувала в той гострий період тільки заважала роботі. 26 березня 2022 року було прийняте спільне рішення Вячеславом Соколовим, Володимиром Гройсманом та Сергієм Моргуновим щодо створення Гумштабу, на чолі якого став Володимир Гройсман. Робота, яку ми провели, досить серйозна і масштабна. І все це стало реальним завдяки спільним зусиллям наших партнерів. Ми сконсолідували свою діяльність навколо ЗСУ, сил тероборони, зокрема Нацгвардії, допомагали тим підрозділам, що дислокуються у Вінниці, а також іншим – “Азову”, морпіхам, ГУР тощо. Ця діяльність триває і нині: ми забезпечуємо гуманітарною допомогою фронт, внутрішньо переміщених осіб, жителів деокупованих територій та й усіх, хто потребує сьогодні такої допомоги» - сказала пані Ірина в етері проекту «Рефлекторія». Також Ірина Івасюк детально зупинилась на нещодавній акції «Великодній кошик».

«Представники нашої команди по всій Вінницький області печуть паски, аби подарувати військовим смак домашнього тепла на Великдень. З особливим ентузіазмом за справу взялися у Теплицькій громаді, де господині печуть святкові смаколики у цеху. Довкола спільної справи тепличан згуртовує координатор Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб, депутат Вінницька обласна Рада Виктор Пигуля – волонтер, за плечима якого більше пів сотні поїздок на позиції до військових, зокрема і у найгарячіші точки» - сказала пані Ірина.

Поділитися :