Новини

Види імплантації зубів: красиво та ефективно

23 червня 2023, 09:12

Партнерський матеріал

Втрата зуба через хворобу чи нещасний випадок, безумовно, дуже неприємна подія, адже жодна людина не хоче соромитися своєї зовнішності та посмішки.

Втрата зуба через хворобу чи нещасний випадок, безумовно, дуже неприємна подія, адже жодна людина не хоче соромитися своєї зовнішності та посмішки. Однак вирішення проблеми є – це імплантація зубів у сучасній медичній клініці. Ця процедура можлива за втрати однієї зубної одиниці і навіть повної адентії.

Ми розповімо, які показання до імплантації існують, які методики та технології для цього використовуються. Отримати професійну консультацію можна в стоматологічній клініці «ДантистЪ» у Дніпрі. Її фахівці мають достатній досвід і кваліфікацію, щоб допомогти всім пацієнтам знову почуватися впевненими та щасливими.

Показання до встановлення зубних імплантів

Імплантація зубів у Дніпрі може виконуватись усім пацієнтам, які не мають протипоказань для цього. Зокрема, встановити зубний імплант можна у таких випадках:

  • поодинокий дефект зубного ряду. Простіше кажучи, це відсутність однієї зубної одиниці за наявності інших зубів. Встановлення імплантату в цьому випадку дозволяє не проводити жодних маніпуляцій із сусідніми зубними одиницями, наприклад – не обточувати їх, щоб встановити коронку чи міст;
  • відсутність кількох зубів поспіль. Плюси імплантації зубів у цьому випадку все ті ж – щоб повернути пацієнтові гарну усмішку, стоматологу не потрібно обточувати здорові зуби;
  • випадання чи видалення останніх зубів у зубному ряду. При такому дефекті вживлення титанового кореня та встановлення на нього коронки – єдиний спосіб протезування;
  • адентія (відсутність усіх зубів);
  • протипоказання до встановлення знімних протезів або їх непереносимість;
  • небажання пацієнта щодня знімати та надягати знімні стоматологічні конструкції.

Як виконується імплантація

Тепер розглянемо які види імплантації зубів пропонуються пацієнтам сучасних клінік. На щастя, естетична стоматологія в останні роки зробила крок далеко вперед. Завдяки сучасним методикам імплантації та високоточному обладнанню така процедура виконується з мінімальним дискомфортом для пацієнта та дозволяє досягати бажаного ефекту за короткий термін.

Так, зокрема можна сказати про ендоосальну (внутрішньокісткову) імплантацію. Така процедура передбачає імплантат вживлення прямо в кісткову тканину за допомогою різьбового з'єднання. Ця методика завоювала популярність у всьому світі завдяки своїй ефективності. Імплант при цьому максимально повторює контур і природне розташування зуба, що продовжує термін його служби. Раніше найчастіше застосовувалися такі методики, як базальна, субперіостальна, внутрішньослизова імплантація. Кожна з них має свої переваги та недоліки, про які розповідає лікар на консультації.

За часом виконання імплантація може бути:

  • одномоментної (безпосередньо після видалення зуба);
  • відстроченою (двоетапною) – установка коронки проводиться через 4-5 місяців після приживлення штучного кореня;
  • з нарощуванням кісткової тканини за її нестачі. Якщо зменшення кісткового обсягу незначне, наростити його можна за відвідування стоматолога. У складніших випадках час на імплантацію збільшується.

Таким чином, можливості сучасної стоматології по-справжньому великі та дозволяють відновити естетику та функціональність зубного ряду практично у всіх випадках. Імплантація при цьому є ефективним та практичним варіантом. Її вартість окупається тими перевагами, які пацієнт отримує в довгостроковій перспективі.

Записуйтесь в клініку «Дантист», щоб більше дізнатися про імплантацію і про те, які переваги та недоліки імплантів зубів існують. Сподіваємося, це допоможе вам ухвалити правильне рішення.

Поділитися :