Новини

Вихованці Вінницької музичної школи №2 перемогли у всеукраїнському конкурсі

7 вересня 2022, 12:43

Вихованці Вінницької дитячої музичної школи №2 відділу народних інструментів здобули перемоги на Vl Всеукраїнському відкритому конкурсі виконавців - інструменталістів «Обдаровані».

Як повідомляє міська рада, вихованці міської дитячої музичної школи №2 здобули перемоги у номінаціях «домра» та «баян» у своїх вікових категоріях на Vl Всеукраїнському відкритому конкурсі виконавців - інструменталістів «Обдаровані».

Домристка Світлана Піскова отримала Гран-прі й грошову винагороду в розмірі 1000 грн (концертмейстер Ліпська С.Л.). Вона з родиною закупила продукти та виготовила солодкі смаколики, які надіслала українським військовим.
Для домристки Катерини Кравчук Конкурс видався переможним.Так, під керівництвом концертмейстер - Інни Сергеєвої, вона стала лауреаткою І премії.

Дівчатка домристки два роки поспіль отримують стипендію міського голови Сергія Моргунова, за  відмінне навчання з першого класу, постійну участь у міжнародних та всеукраїнських конкурсах та за свої досягнення у музиці.

Мої учениці займаються вже 7 років. Вони із завзятістю ставляться до навчання, а особливо виступів. А разом із Катериною Кравчук цей народний інструмент опановує й її сестричка-двійнятко - Вікторія, з якою вони виступають у дуеті. Іноді всі дівчатка об’єднуються у тріо. Також вони є учасницями зразкового ансамблю «Дзвінкі струни домри», зі слів викладачки домристок Валентини Піскової.

Виступ обдарованих вінницьких музикантів у Всеукраїнському конкурсі, став призовим і в номінації «баян». Артем  Сорока отримав диплом Gradus ad Parnassum за наполегливість у прагненні до майстерності, а Владислав Пилипчук став лауреатом І премії.

Кожного у музику привів свій шлях. Артем вже шостий рік опановує гру на баяні, з малку чуючи як грає дідусь, йому сподобалося звучання. А Влад, навчається у школі восьмий рік та  мріє писати музику, планує з нею пов'язати своє життя. За цей час неодноразово ставав лауреатом міських, обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсів та стипендіатом міського голови». зі слів викладачки Надії Богданової 

Обидва конкурсанти займаються у шкільному оркестрі баяністів і акордеоністів під керівництвом Надії Богданової.

Поділитися :