Новини

Вилучили 62 кг наркотиків, закрили 6 нарколабораторій та 11 наркопритонів: вінницькі поліцейські прозвітували за рік роботи

29 грудня 2021, 12:38

Практично кожен другий злочин здійснювався через Інтернет, переважно через месенджери.

Близько 1000 кримінальних правопорушень щодо обігу наркотиків задокументували поліцейські.Вилучили 62 кг наркотиків, припинили діяльність 6 нарколабораторій та 11 наркопритонів. Про це повідомив начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко. Керівник поліції Вінниччини зазначив, що кількість виявлених наркозлочинів в області щороку зростає, як і наркозалежних.

«Дилери залучають підлітків 14-15 років, щоб вони розносили закладки. Вони отримують ці команди про розповсюдження через телеграм-канали, організаторів злочинів не бачать. Їм все надходить через телефон, вони так і отримують гроші, після злочинної роботи. І якщо у нас буде більше інформації, нам буде набагато легше це викорінювати», - розповів пан Іван.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Громадяни можуть анонімно повідомити поліції про можливі закладки наркотичних речовин, скориставшись офіційним чат-ботом DrugHunters (Мисливці за наркотиками) у месенджері Telegram. Вказавши населений пункт, адресу, за якою побачили потенційного зловмисника, та геолокацію і опис місця, де на думку заявника, може бути закладка з наркотичною речовиною. Після отримання повідомлення про знахідку, патрульні поліцейські виїжджатимуть на місце і перевірятимуть інформацію.

Читайте також:
12 організованих злочинних угруповань ліквідували на Вінниччині з початку року

Поділитися :