Новини

Вимагали 7 тисяч доларів неіснуючого боргу: у Вінниці поліція затримала зловмисників

7 березня 2024, 17:41

Тривалий час зловмисники погрожували потерпілому, вимагаючи кошти. Після побиття чоловік звернувся за допомогою до поліції.

Як повідомляють на сайті ГУНП України у Вінницькій області, йдеться про місцевих мешканців, які вирішили збагатитися за рахунок потерпілого. Злочинці вигадали схему, знайшли людину, яка б отримувала посилки з інтернет-магазину і переправляла їх в Україну.

Згодом угруповання висунуло вінничанину вимогу сплатити їм 7000 доларів як погашення втрачених коштів за неіснуючі посилки. Тривалий час зловмисники погрожували потерпілому, але після побиття чоловік звернувся за допомогою до поліції. 

5 березня поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали одного з фігурантів під час передачі частини «боргу» у 20 000 гривень.

"Наразі йому та його співучаснику слідчі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Зараз проводяться заходи для встановлення повного кола осіб, які можуть бути причетні до злочину", - інформують у поліції.

Поділитися :