Новини

Вінничан та внутрішньопереміщених осіб запрошують інвестувати у програму «Муніципальне житло»

21 лютого 2023, 14:52

Зведення «Муніципального житла» у Вінниці не припиняється, попри ситуацію у країні. Будмайданчики забезпечені генераторами, працюють будівельні бригади. Водночас планується залучення внутрішніх інвесторів для придбання ними житла за доступною ціною. 

«Кризовий план будівництва для Вінниці» - це результат спільної аналітичної, дослідницької й адміністративної роботи багатьох структур Вінницької міської ради. Вагому роль в його реалізації відіграє і програма  "Муніципального житла", що потребує інвестицій, належної організації процесу будівництва. Про головні економічні аспекти створення муніципального житла у Вінниці говорили із директором Департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради Максимом Мартьяновим.

«Маємо повідомити наших жителів, в тому числі й внутрішньо переміщених осіб, які вирішили залишитись у Вінниці про те, що зведення «Муніципального житла» у Вінниці не припиняється, і продовжується належними темпами із врахуванням поточної ситуації. Ми забезпечуємо будівельні майданчики генераторами, у нас є будівельні бригади, і сьогодні ми плануємо залучати все більше наших внутрішніх інвесторів для придбання житла відповідно до пропозицій, які сьогодні передбачені програмою «Муніципальне житло». Вартість квадратного метра по нашій програмі доступна і конкурентна на ринку будівництва Вінниці. Тому запрошуємо усіх, хто прагне отримати нові квартири брати участь в програмі «Муніципальне житло» - сказав в ефірі проєкту «Рефлекторія» Максим Мартьянов.

Також на сьогодні в планах міської влади створення спеціалізованих муніципальних агенцій з оренди житла, адже цей ринок нерухомості в Україні нині перебуває винятково в приватному секторі бізнесу. Відповідно, вартість орендованого житла є зависокою для багатьох громадян. До того ж вартість квадратних метрів у новобудовах Вінниці зазвичай вища на 30-40% ніж, скажімо, у Хмельницькому, а програма «Муніципальне житло» передбачає суттєві знижки для кінцевого споживача.

Поділитися :