Новини

Вінничан віком від 6 місяців до 6 років не щеплених від поліо вчасно, вакцинують упродовж січня

6 січня 2022, 10:59

Батькам дітей, які пропустили одне або обидва щеплення, рекомендують звернутись до педіатра чи сімейного лікаря, аби отримати свій захист від поліомієліту.

Вакцинація має розпочатися наприкінці січня 2022 року. Після завершення цього раунду буде проведено три тури додаткової імунізації дітей до 6 років оральною поліовакциною (ОПВ). Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

«Поліомієліт загрожує величезній кількості невакцинованих та не повністю вакцинованих дітей невиліковним паралічем і навіть смертю. Єдиним і безальтернативним захистом від хвороби є щеплення. Я закликаю батьків негайно перевірити, чи зробили вони всі щеплення своїм дітям. Якщо є порушення календаря щеплень або пропущені вакцинації, потрібно звернутися до педіатра чи сімейного лікаря та зробити щеплення», — заявив Ігор Кузін, головний державний санітарний лікар.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Зазначимо, що Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) вітає прийняття національного плану протидії поліомієліту у відповідь на спалах хвороби в Україні. План, підписаний Міністерством охорони здоров'я 30 грудня 2021 року, засвідчує наміри уряду захистити дітей від поліо та подолати вірус в Україні та за її межами у співпраці з усіма партнерами.

Поліомієліт повернувся в Україну через низький рівень щеплення від вірусу. Ця небезпечна хвороба може спричинити невиліковний параліч та навіть смерть. 20 випадків, які були підтверджені в Рівненській та Закарпатській областях, свідчать про те, що поліо зараз становить серйозну загрозу для кожної дитини в Україні. Невакциновані діти до шести років перебувають в особливій групі ризику.

Читайте також:
Святкуйте безпечно та кермуйте відповідально: нагадування Центру громадського здоров’я

Поділитися :