Новини

Вінничан запрошують долучитися до проєкту “Як ти, Віннице?”, зініційованого митцем з німецького міста Мюнстер

15 лютого 2023, 14:53

24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення росії на територію України, вінничани можуть зняти фото чи короткі відео про те, як вони живуть та чим займаються у цей день. За кожне фото мешканці німецького міста надсилатимуть кошти для придбання медичного обладнання.

Life-знайомство “Як ти, Віннице?”, ініціював митець з німецького міста Мюнстер Томас Нуфер.  За кожну світлину чи відео від вінничан мешканці німецького міста Мюнстера та підприємці надсилатимуть кошти на окремий рахунок. А потім придбають спеціалізоване обладнання для однієї з вінницьких лікарень. Як розповів ініціатор проєкту Томас Нуфер, подібну кампанію він уже реалізовував у 2021 з Рішон-ле-Ціон в Ізраїлі.

Це акція, яка повинна бути, щоб підтримати всіх українців. Тож починаємо співпрацю. Моя мета зрозуміти, як ви сьогодні живете в умовах війни. В останні роки я все більше зосереджувався на розповідях про складні теми, зокрема із соціальної сфери. Після закінчення югославської війни я написав і поставив мюзикл під назвою “Сараєвська любов” про майже чотирирічну облогу міста Сараєво. З того часу минуло 25 років. Тепер у Європі знову війна. Мені близько до душі допомагати людям. Дуже сподіваюся, що записи з Вінниці започаткують живий діалог між жителями обох міст.  Записи – це щось на зразок дверей. 24 лютого 2023 року ми будемо зовсім поруч, - каже Томас Нуфер.


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Фото чи коротке відео про життя вінничан, їхні почуття або думки, необхідно надсилати 24 лютого, з 9 до 18 години, на електронну адресу yak.ty.vin@gmail.com, вказану на сайті міськради. Згодом їх зможуть побачити мешканці німецького Мюнстера, які донатитимуть кошти за кожного учасника цього проєкту. За кожне фото по 10 євро. Кожен вінничанин може надіслати до 3-х фото, або одне коротке відео. За словами заступниці міського голови Галини Якубович, важливо, аби учасниками проєкту стали якомога більше вінничан, адже на зібрані кошти буде німецька сторона закупить медичне обладнання для загоєння ран військовослужбовців.

Хочу подякувати нашим колегам і містянам Мюнстера за їхню неоціненну допомогу. Місто уже передало Вінниці гуманітарний вантаж на суму близько 105 тис. євро. Це, зокрема, 24 палети з 5 різними видами тушкованки, чотири модульні кухні, кухонне обладнання, посуд, 5 генераторів. Найближчим часом делегація з Вінницької міської ради поїде до Мюнстера. Там буде підписано угоду про партнерство Вінниця-Мюнстер. Окремо буде підписана спільна декларація міст Мюнстера та Любліна. Таким чином ми матимемо тристороннє партнерство, - сказала пані Галина.

Найближчим часом делегація з Вінницької міської ради поїде до міста Мюнстера підписано для підписання угоди про співпрацю. Партнерство між містами планують укласти на час повномасштабної війни в Україні та ще на 5 років після її завершення.

Додамо, що у 2022 році німецьке місто Мюнстер запропонувало Вінниці партнерство, щоб стати ближче і мати можливість надавати більш дієву та актуальну допомогу місту.

Поділитися :