Новини

Вінничанам нагадують про різні види оповіщення у разі екстрених ситуацій

19 січня 2023, 14:27

Також у міській раді наголошують на важливості купівлі радіоприймачів на батарейках.

Як повідомили на сайті міської ради, у Вінниці на випадок екстрених ситуацій створено кілька видів оповіщень населення про різні види небезпеки. Окрім сирени, що попереджає про повітряну тривогу, є ще три види сигналів.

Варто звернути увагу на наступні сигнали, які сповіщають про конкретний вид небезпеки:

  • Дзвін набат – ядерна небезпека;
  • Церковний дзвін – хімічна атака;
  • Гудок потяга – евакуація з міста.

У разі відсутності світла, телефонного зв’язку, телевізійної трансляції чи збоїв в роботі зовнішньої системи оповіщення у Вінниці передбачено альтернативний варіант інформування мешканців. У департаменті цивільного захисту закликають вінничан придбати радіоприймачі на батарейках, оскільки всю необхідну інформацію можна буде почути на радіо «Місто над Бугом» на частоті 101,8 МГц.

Перше, що мають зробити вінничани – увімкнути радіо «Місто над Бугом» на частоті 101,8 МГц. Радіосигнал можна отримати через автономні приймачі, телефони, які мають відповідні характеристики, радіо в автомобілі. Також трансляція доступна і через ті приймачі, які приєднані до проводової радіомережі (такий доступ мають люди, які й досі залишають абонентами проводового мовлення).

Варто також зазначити, що у разі екстреної ситуації в місті буде організовано оповіщення у місцях масового скупчення людей за допомогою засобів гучномовного зв’язку спецавтомобілів та електромегафонів. У такому випадку слід негайно перейти до укриття.

Поділитися :