Новини

Вінничанам презентують всеукраїнський молодіжний музичний проєкт «ВІЛЬНА» / «VILNA»

6 жовтня 2020, 12:57

Проєкт «ВІЛЬНА» / «VILNA» засновують молоді українські естрадні зірки. Він має на меті сприяти єднанню Центру, Заходу, Сходу та Півдня України на основі українського контенту. 

Тим паче зараз, як така розруха. Тим паче зараз, при такій війні, – що помагає не вгашати духа, як не співцями створені пісні?»

(Ліна Костенко, «Маруся Чурай»)

Як повідомляють організатори проєкту у пресрелізі, презентація музичного проєкту відбудеться 7 жовтня 2020 р., з 18.30 до 20.30, у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат» за адресою м. Вінниця, вул. Театральна, 15. 

Проєкт «ВІЛЬНА» / «VILNA» засновується молодими українськими естрадними зірками на підтримку громадського Руху «Український діалог» за зміцнення національної єдності та започаткованих цим Рухом соціальних феноменів – щорічних Всеукраїнських форумів єднання «Україна Сакральна» та Побратимства громад Сакральної України.

Зазначається, що проєкт спрямований на просування української народної та естрадної пісні загалом, але звертатиме особливу увагу на регіональні особливості, оскільки величезне розмаїття української пісні поступово втрачається.

Сьогодні пересічному українцю відомі лише декілька народних пісень, місцевих – взагалі одиниці. А їх же було десятки, сотні й тисячі! Стан занепаду характерний і для подільської, і для погребищенської, і для будь-якої іншої нашої пісні. Проєкт «ВІЛЬНА» / «VILNA» виступає ініціатором порятунку безцінних скарбів пісенної народної творчості. Особлива увага буде приділена поширенню української пісенної культури серед молоді, за якою завжди і всюди залишається майбутнє країни та народу, - зазначають автори ідеї. 

Проєкт інтегрований в проєкти Руху «Український діалог» за зміцнення національної єдності, Всеукраїнського форуму «Україна Сакральна» та Побратимства громад Сакральної України (Погребищенського побратимства). Насамперед це місія доброї волі молодих українських естрадних зірок містами-побратимами.

Мета Проєкту – сприяти єднанню Центру, Заходу, Сходу та Півдня України на основі українського контенту, долучитися до збереження сакральних пам’яток національного значення і очищення малих та середніх річок.

Повідомляється, що за досягнутою домовленістю, учасники проєкту влаштовуватимуть протягом року концерти в містах та селищах і побратимську половину свого гонорару передаватимуть в фонд майбутнього IV Форуму.

Серед ініціаторів проєкту:

– письменник, поет і композитор, номінант на Національну премію України ім. Тараса Шевченка 2015 р. за трикнижжя з сакральної історії України, голова Руху «Український діалог» за зміцнення національної єдності, координатор Побратимства громад Сакральної України, почесний краєзнавець України, почесний громадянин м. Погребище, доктор історичних наук, професор Василь Моргун (м. Погребище-Донецьк-Київ);

- фіналістка Х-фактору 6-го сезону, фіналістка Національного відбору на Євробачення 2018 р., переможниця міжнародних фестивалів «Золотий голос» і «Слов’янський рок» та всеукраїнського фестивалю «Шепісня», солістка міжнародної рок-опери «Моцарт» Ірина Василенко (м. Погребище-Київ); – переможниця і неодноразова почесна гостя «Караоке на Майдані», учасниця Національних відборів на Євробачення 2017-2018 рр., солістка ансамблю Міністерства надзвичайних ситуацій України Юлія Сіончук (м. Рівне-Київ);

– «Золотий голос Поділля», фіналіст «Голосу країни» 2-го сезону, переможець міжнародного конкурсу «Крим мюзик фест 2012», соліст Вінницької обласної філармонії ім. Миколи Леонтовича, молода людина року в галузі культури Вінницької області Олександр Онофрійчук (м. Вінниця).

На глядачів чекають 7 жовтня о 18:30, при умові дотримання маскового режиму. 

Тел. для довідок (098) 398-75-15, (0432) 32-73-47; e-mail kvadrat.vn.ua@gmail.com)


Реєстрація за посиланням

Поділитися :